Mendoza
Gisteren zijn we na een bezoekje aan de Madres de Playo del Mayo uiteindelijk met de bus vertrokken richting Mendoza.
We zaten bovenin de bus met Panorama view op de weg. Echter de vooruit was voorzien van een Soort raster tegen de zon wat het uitzicht toch wel enigzins belemmerde. Eenmaal gesetteld kwam de purser eerst rond met snoepjes en later met een heus diner. Toen het tijd was om te gaan slapen kon er een plaat teuggeklapt worden waarop je benen konden liggen en de stoel kon bijna helemaal plat (zo kan ik het wel 14 uur uithouden). Na een rustige nacht vanmorgen nog een ' ontbijt' gekregen van crackertjes en jam een cakeje en een koekje. rond 10 uur zijn we aangekomen in Mendoza en gaan we gelijk informeren voor een auto te huren. Bij de informatiedesk krijgen we echter te horen dat er vanavond IN Mendoza een Jazzfestival (gratis) is. We besluiten hierop maar een hostel te nemen en een auto te huren.
Bij een leuk utiziend hostel (met zwembad) blijkt dat deze volzit maar verwijst ons naar een ander hostel waar nog wel plek is en geeft gelijk aan dat we vandaag ondanks dat we niet bij hun logeren gebruik mogen maken van het zwembad en vanavond een argentijnse BBQ.
Hier gaan we zeler gebruik van maken maar eerst gan we de wijnbodega´s opzoeken om wijn te proeven. BIJ het hostel waar we blijven overnachten gaven ze aan dat we te laat waren voor een rondleiding over een bodega. We hebben besloten om toch te gaan en te doen of we blond zijn maybe we have luck.
Gezien de wegbewijzering en het feit dat sommige buurten niet op een kaart vermeld zijn zijn we met een omweg toch beland bij Bodega Lopez en worden zonder problemen binnengelaten voor een tour (welliswaar in het spaans maar ach het gaat tenslotte om het wijnproeven op het eind!!! ). Aan het eind van de tour kwam het wijnproeven en ik gaf aan dat ik nog moest rijden (na champagne te hebben geproeft. oh No problema en schenkt vervolgens rode wijn in (niet een beetje gewoon een half glas). Hierna nog even de rose geproefd en wat wijn meegenomen.
Op de terugweg hebben we met ons 'nuchtere hoofd' ineens de weg gevonden terwijl we niet eens wisten waar we zaten: toen we de weg vroegen bleek dus dat we gewoon op de goede weg zaten.
nu gaan we ons opmaken voor een avondje jazz en een argentijnse BBQ.
Hoi Marjoleen,
Leuk om je verhalen te lezen. Maak er een mooie tijd van daar. Dikke kus, ook voor Essiebas!