Vlucht van Buenos Aires naar Iguazu
Vandaag heb ik mijn spullen gepakt om een paar dagen met Dilo naar Iguazu te gaan.
We vertrekken vanaf Aeroparce Jorge Newberry. Bij het boeken ging bij de eerste bevestiging (vliegen vanaf Aezeizu)het internet plat. Hierop weer eennieuwe pogign gedaan en komen vervolgens bij een boeking via Aeroparce Jorge Newberry welken een dag langer is en nog eens 100 euro goedkoper dan de eerste boeking (allebei via LAN Argentina). Hierop maar gelijk de vliegmaatschappij een mail verzonden om de eerste boeking te anuleren.
Eenmaal op de luchthaven (bij de haven) aangekomen informeren we gelijk nmaar of de anulering ontvangen is en afgerond. De stewardess begrijpt ons niet echt en geeft met een spijtig gezicht aan dat ze wel een reserveribngsmail kan vinden maar geen boeking. Hierop geven we aan dat dit heel goed is en bedanken haar waarop ze heel verbaasd ons nastaart...
In Iguazu aangekomen blijken we een heel ardige taxichaffeur te treffen die ons voor 120 pesos (achteraf hoorden we dat het normale tarief 130 pesos is) naar ons hostell- in brengt. Onderweg werpt hij zich meteen als gids op en vertelt het een en ander over Ide watervallen en de natuur.Bij het hostel aangekomenblijkt dat we naast de overnachtingen ook nog een borg van 100 pesos moeten betalen.
Doordat we deze borg gelijk moeten betalen moeten we eerst metde bus naar het dorp Iguazu om te gaan pinnen. Aangezien hier de bus(waar je ook maar naartoe moet) maar 2 pesos kosten we binnen 10 minuten in het dopr zouden zijn, besluiten we maar gelijk te gaan omdat we dan op tijd terug zijn voor de Empanadas (as much as you can eaut en Argentina Wijn as much as you can drink).
Helaas duurt de busrit naar het dorp geen 10m minuten maar een half uur en vervolgens worden we ergens afgezet (achterbuurt) met de mededeling busstation (nergens te bekennen dus). Hierop gaan we gelijk maar op zoek naar een bank en terug naar een busstop om zo snel mogelijk terugte gaan naar het hostel.
terug bij de bushalte blijkt dat we even niet weten welke bus we moeten nemen maar een vriendelijke manwijst ons hierinde weg.
de terugrit naar het hostel duurtechter nog langer dan de heenweg want we gaan ook nog adoor een aantal gehuchten en over (overwerharde) wegen dat we twijfelen of we nog wel bij het hostel komen. Deze twijfel wordtnog verergerddoor een paarZEER ongeduldige passagiers (die achteraf in ons Hostel zaten) en die de chauffeur zelfs tot ergernis bracht.
Opgluchtn zie ik het hotel tegenover ons Hostel opduioken en de chauffeur stopt op de hoel van de straat en gooit de deur open met de bedoeling dat die gadten uitstappen maar Diloen ik hebben dan al besloten om maar uit te stappen en bedanken de chauffeur.
Teruggekomen inn het hostel blijkt dat de Empanadaavond met wijn al voorbij is. Omdat de receptioniste vindt dat ik nogal boos kijk krijgen we in overleg met de keuken alsnog een vol bord met HEEL veel empanadas en wijn. Terwijl we aan het eten zijn blijkt dat nog meer mensen de boodschap niet goed begrepen hebben (dachten ook dat het om 22.00 uur zou beginnen). Maar wij hadden onze empanadas nog...