Marjoleen-in-argentinie.reismee.nl

El Tigre

vandaag zijn Dilo en ik naar het venetie van zuid Amerika gegaan. Doordat er van de week zo'n ernstig treinongeval is gebeurd op Constitution (waar de trien naar El tigre vertrekt) besluiten we om maar met de bus te gaan.

Eerst met de metro naar constitution en vandaar naar het busstation. We moesten lijn 60 hebben maar de eerste 3 bussen van lijn 60 gingen niet naar El Tigre (???). Vervolgens komt er een bus met een stikchagerijnige chauffeur die met moeite antwoord kon geven op onze vraag. Vanaf het moment dat we vertrokken reed die idioot als een dolle door het verkeer ging van helemaal links ineens naar rechts en vol op de rem om te stoppen bij een busstop, gooide de deuren open en gaf de mensen bijna geen kans om normaal uit te stappen. Bij een halte was het zo erg dat hij ineens naar de kant stuurde de deuren opengooide,1 persoon in liet stappen en alweer optrok terijwl de deuren dichtgingen en er nog 3 mensen stonden te wachten om in te stappen.

Het was buiten warm maar ik zweette harder van de rijstijl van onze chauffeur dan van het warme weer. Bij El Tigre aangekomen zijn we snel uitgestapt voordat hij zijn geduld zou verliezen en ineens op zou trekken.

Hierna zijn we met een grote catamaran een rondvaart gaan maken door 'het venetie van zuid Amerika'. gelukkig was het mooi weer en waren er wel een aantal leuke dingen te zien maar de vergelijking met Venetie was ver te zoeken.

aan het eind van de middag hebben we maar besloten om toch met de trein terug te gaan.

We hadden een leuk boemeltreintje die bij elk station stopte en het is dan weel grappig om vanuit de trein Buenos Aires eens te bezichtigen. Je komt van een goede buurt in een achterbuurt om vervolgens weer door een goede buurt te rijden om tenslotte bij Retiro (ook achterbuurt) te eindigen. Ik zei al tegen Diloin deze wijkben ik eerder geweest volgens mij om de hus naar Mendoza te nemen en hier wil je 's avonds niet gevonden worden.

We zijn hierop maar meteen naar beneden naar het metrostation gelopen om onze weg naar huis te vervolgen. Vanavond is het mijn laatste avond in Argentnie dus gaan we Champagne (die ik meegenomen heb uit Mendoza) drinken en morgen weer vroeg op voor de vlucht back home ;-(

Er volgen op fb nog wel een aantalfoto's voor deliefhebbers en anders weet je me te vinden om ze eens te komen bekijken....

Marion

Wat was het leuk om je reis te volgen. Goede reis terug naar Nederland. En ik wil graag foto's komen kijken.