Marjoleen-in-argentinie.reismee.nl

Feestdag in Buenos aires

Vandag is het een feestdag in Buenos Aires en zal er ook een carnavalsoptocht plaats vnden in de wijk Palermo. We hebben besloten om vanwege het weer vandaag maar te gaan shoppen en niet af te reizen naar El Tigre.

Maar gezien het feit dat het vandaag een feestdag is en de Argentijnen sinds jaren weer eens vrij zijn met deze feestdag zijn er niet veel winkels open. Aangezien ik een paar dagen geleden een (vermoedelijk) bloedblaar heb opgelopen besluiten we uiteindelijk maar naar een apotheek te gaan op spullen hiervoor te halen. aangezien de bloedblaar op mijn teen zit en niet op het snijvlak met mijn slippers vragen wee eerst maar advies. Stat die gast naar mijn teen te staren en zegt dat hij zoiets nog nooit heeft gezien mar dat het warschijnlijk niet van een mosquito komt. Hierop biedt hij antibiotica aan of de mogelijkheid om langs de emergency van het Hospital te gaan. hierop zijn we naar het hospital gegaan en geloof me hier wil je niet terecht komen. Bij binnenkomst ziet het er ies en onverzorgt uit. Het is er heet ( je zit dan liever buiten). Er komt een dokter kijken naar mijn teen en hij geeft aan kijk eerst maar eens hoe het zich de komende dagen ontwikkeld en kom dan terug of je kunt antibiotica krijgen (ze smijten je hiermee dood). Ik besluit om dan eerst maar een paar dagen te wachten en ga ervan uit dat het gewoon een blioedblaar is.

Bij terugkomst in het huis blijtk dat de keukenkraan een heletijd heeft opengestaan en staat de hele keuken blank. We hebben dan ook meteen emmers dweilen, trekkker en blikken verzameld om het water uit de keuken te krijgen.

Na de 'schoonmaak' in de keuken gaan we boodschappen doen omdat Dilo heeftbesloten omvanavond eens pannekoekente gaan bakken. Ik kan je wel vertellen dat die heerlijkhebben gesmaakt.